Waarom kamerplanten in huis?

Om de lucht van een huis te zuiveren, is er een eenvoudige en effectieve oplossing, en het zijn de onderzoekers van NASA die het zeggen. Voor hen is er niets boven planten om binnenlucht te zuiveren.

Welke vervuiling in huis?

Onzichtbaar, geurloos maar niet onbelangrijk voor onze gezondheid, luchtvervuiling binnenshuis heeft een breed scala aan oorsprongen. Bouwmaterialen, vloer- en wandbekledingen, verven, vernissen, behanglijmen en tapijten, spaanplaatmeubels, huishoudelijke schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers, rook van verwarmingstoestellen en tabaksrook vervuilen op een schadelijke manier het milieu. lucht die we inademen.

Welke effecten voor gezondheid?

De aanwezigheid van deze vluchtige giftige stoffen veroorzaakt wat de Wereldgezondheidsorganisatie het “ongezonde bouwsyndroom” noemt. Bij hoge concentraties kunnen deze verontreinigende stoffen kankerverwekkend zijn. Bij lagere doses genereren ze allergieën, astma-aanvallen, evenals hoofdpijn en nervositeit.

En na de zomer, wanneer we deuren en ramen beginnen te sluiten, is dit fenomeen des te meer voelbaar. Een goed plan om deze vervuiling te elimineren: kamerplanten!

Hoe werkt het?

Het principe is helemaal natuurlijk en werkt dag en nacht. De planten absorberen luchtverontreinigende stoffen uit de bladeren, voornamelijk benzeen, formaldehyde (formaldehyde), xyleen, tolueen, trichloorethyleen en ammoniak, die de meest geïdentificeerde agressors zijn.

Deze worden vervolgens gefilterd en verteerd door de wortels, waardoor ze worden omgezet in perfect gezonde biologische producten die dienen om de plant te voeden.

Door een proces van transpiratie geeft de plant vervolgens zuurstof af in de vorm van waterdamp. Over het algemeen geldt: hoe meer water een plant verbruikt, hoe meer vocht het produceert en hoe beter het vervuilende stoffen kan verwijderen.