(Buddleja) Vlinderstruik snoeien: Hoe doe je dat en wanneer?

Vlinders dol op de geurige bloemen van de vlinderstruik (Buddleja davidii) en ons ook! In het voorjaar, het is het juiste moment om te snoeien. Zo zal hij jong, compact blijven en bloeien royaal.

Wanneer de vlinderstruik snoeien

Het verdient aanbeveling dat de grootte als het vriest dan eind maart of april. De omvang van Buddleia vindt plaats in goed weer. Als hij blijft moeilijk te bevriezen, zie de operatie later. Sommige mensen kiezen om de vlinderstruik snoeien in de herfst. Dit is een optie, maar in dit geval niet als het voorjaar zal worden gesneden, om te voorkomen dat de boom lijdt aan vorst. Bovendien, als je de grootte van de herfst te maken, de struik zal minder mooi om te zien in de winter.

Waarom snoeien Buddleia

De boom bloeit buddleia vlinder of op het hout van het jaar, dat wil zeggen op de takken die zich in de zomer. Meer releases zijn, hoe meer de boom wil bloem. Zoals lavendel, zal de onderkant van de vlinder boom langzaam rijpen. Partijen stekjes zullen meer bloemen geven. Als u niet de vlinderstruik snoeien, zal het meer verharden. Het zal minder bloemen geven en ze zullen meer groeien in de uiteinden van de takken, zodat je ze nauwelijks te zien. Met andere woorden, we moeten de vlinderstruik snoeien jong en compact op zoek te houden.

Snijd de vlinderstruik

De vlinderstruik vaak nieuwe scheuten in de winter. Knoppen kunnen reeds aanwezig zijn in de taille zijn. Wees niet bang om ze af te snijden, omdat ze snel zullen worden verlengd worden. Vouw alle takken tot ongeveer 50 cm, net boven de nieuwe scheuten. Deze ernstige snoeien zal kracht geven aan de struik, die ook de voet zal verlaten. Over een paar jaar zal het volledig verjongd. Elk jaar, als een vouw of twee knoestige takken tot 20 cm.

zomer Grootte

De vlinder bush is een struik met snelle groei. In juni, het vaak al twee meter hoog bereikt. Dit is het juiste moment om het te snoeien op de top. Dit zal stoppen met groeien in de hoogte aan te moedigen vertakking. De boom moet ook in staat zijn om zijn energie te wijden aan bloeien. Elimineer voortdurend uitgebloeide bloemen te gaan met de productie van bloemen te stimuleren; dit is de beste manier om de bloei maximaal verlengen.

Gereedschap voor het trimmen van de vlinderstruik

Om de vlinderstruik snoeien, het beste gereedschap is de takkenschaar. Met haar lange mouwen, de inspanning om te produceren, is aanzienlijk minder dan met snoeischaar. De takkenschaar kunnen takken tot vijf centimeter in diameter. Voor oudere takken en knoestig, is het het beste om een ​​snoeizaag gebruiken. Om de vlinder boom hoogte in de zomer vouwen en verwijder de uitgebloeide bloemen, gebruiken snoeischaar. Een gouden regel