Kunststof kozijnen authentiek laten ogen

Misschien heb je weleens kunststof kozijnen overwogen vanwege het gemak en de duurzaamheid. Maar je twijfelt nog omdat je een oud huis hebt en niet zeker weet of kunststof daarbij past. We kunnen je geruststellen. Het is goed mogelijk om je nieuwe kunststof kozijnen er authentiek uit te laten zien.

Kunststof kozijnen zijn de laatste jaren enorm verbeterd. Een goed kunststof kozijn is steeds lastiger van een houten kozijn te onderscheiden. Daarvoor moet je er zo ongeveer bovenop staan. Die mogelijk van vroeger bekende platte profielen die er plastic-achtig uitzagen, zie je tegenwoordig niet meer. Nee, kunststof kozijnen kun je nu met een verdiept profiel krijgen, in elke gewenste kleur en desgewenst zelfs met een houtnerf. Je hoeft dus niet bang te zijn dat kunststof kozijnen afbreuk doen aan jouw authentiek ogende huis of bedrijfspand.

Houtlook

Wil je profiteren van de voordelen van kunststof kozijnen, maar wil je ze laten ogen als nostalgische houten kozijnen? Geen probleem. Verschillende producenten van kunststof profielen maken tegenwoordig kozijnen met een houtnerfstructuur. Deze kozijnen zien er als echt hout uit door houtmotieven als eiken, beuken en mahonie. Deze kunststof kozijnen zijn leverbaar in talloze RAL-kleuren. Ze hebben zelfs de bekende verbindingen van houten kozijnen op de hoeken en constructies zoals die in oude Nederlandse stadswijken en in boerderijwoningen worden toegepast.

Moderne kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hoeven er natuurlijk niet altijd authentiek uit te zien. Heel modern mag soms ook, wanneer dat de gewenste uitstraling van het gebouw is. In dat geval kies je in plaats van voor Hollands groen voor antraciet en voor vlakke profielen die vloeiend overlopen in de grote glazen ruiten. We willen je maar meegeven dat de materiaalsoort geen beperking meer hoeft te zijn om te kiezen voor kunststof.