Kleur kiezen voor op de muur

Letters en tekst worden op grote schaal gebruikt om te leven en om sfeer te creëren in menig wit geschilderd huis; “Thuis” en “Liefde” hebben voedsel gecreëerd. Maar nu komen de kleuren als een alternatief – volledig.

Ja, er is lang gesproken over de kleuren die terugkomen in het interieur; Trendwaarschuwingen, trendsetters en kleurfabrikanten zijn al lange tijd enthousiast over de waarschuwingsservice. Het is niet iets nieuws. Maar nu gebeurt er iets.

Er zijn meubelfabrikanten en meubelhandelaren die nu de sprong maken van het grijze en naar een kleurrijkere wereld. Nu hebben ze ook de nieuwe muurkleuren in de gaten. Wanneer ze tegenwoordig meubels vertonen op beurzen en showrooms, is dit tegen een achtergrond van kleuren.

Blauw, groen, mint, roze

Ifi.no’s geposte waarnemer zag het in januari in Maison & Objet in Parijs (een van ’s werelds grootste cadeau- en interieurbeurzen). Er was nauwelijks een witte muur te zien. Hetzelfde wordt gemeld van de grote Scandinavische meubelbeurs in Stockholm die tegenwoordig wordt gehouden.

  • Het is vrij opmerkelijk hoe dit is veranderd. Een paar jaar geleden was het antraciet grijs en zo roze dat het de grote kleuren waren, nu zijn de muren diepblauw, groen, mint en roze, vertelt Birgit Torkildsby van Borge, toen ze haar eerlijke indrukken met mensen uit het bedrijfsleven en de interieurpers op een ochtendseminarie op ifi deelde. nee deze week.

Marianne Stensrud uit Bohus, die de meubelbeurs in Keulen had bezocht, kon hetzelfde vertellen.

  • Kleuren overal! Bijvoorbeeld donkergroene muren achter grote loungebanken in diepgroen velours, zo uitnodigend dat het gewoon overgegeven werd, dacht ze. Hetzelfde met blauw, een kleur waar velen nu goed voor hebben gezorgd.