De beste 3 opties voor buitentoiletten

Composttoiletten / Droogtoiletten

Droogtoiletten en composttoiletten hebben geen riolering en ook zijn deze erg flexibel en op veel plekken inzetbaar.

Droogtoiletten zijn een veel gekozen optie door mensen die in een Tiny House wonen, kamperen, of een buitentoilet willen.
Deze toiletten zijn makkelijk om te gebruiken en zijn zeer gemakkelijk te installeren.

Het composttoilet is een zeer geld besparend product, zo kan je veel besparen op waterkosten, elektriciteit kosten, en chemicaliën die je bijvoorbeeld bij een chemisch toilet nodig zou hebben.

De ontlasting en urine wordt apart gescheiden door dit proces ontstaat er weinig tot vrijwel geen geur overlast.

Ook ben je erg milieuvriendelijk bezig als je een droogtoilet aanschaft, zo hoeft u geen gebruik te maken van water en (meestal) elektriciteit. Ook recycle je als het ware, je kan namelijk van je eigen ontlasting compost maken, deze sla je in een compostbak op en kun je later gebruiken voor in je tuintje.
Ook kan je gebruik maken van je eigen urine, deze kan je in een Ejektortank kunnen doen en later gebruiken voor op uw gewassen.

Gat in de grond Toilet

Heel ouderwets zullen mensen denken, maar toch wordt deze optie nog gebruikt door mensen die in een derdewereldland wonen of door mensen die kamperen of buiten wonen.

Het toilet is een gat in de grond met een emmertje water om alles weg te spoelen, het is ook meestal erg onhygiënisch.

De urine bevat ammoniak, als dit met ontlasting in aanraking komt ontstaat er een erg vieze geur, door dit probleem zou je dit gat ver van je woonplaats moeten plaatsen.

Ook gaat dit gat op een gegeven moment vol, dan zou je het gat dicht moeten maken en ergens een nieuw gat maken. Dit is erg arbeidsintensief en neemt veel tijd in beslag.

Chemisch Toilet

Een chemisch toilet ook wel een caravantoilet genoemd is een toilet dat alle uitwerpselen ontvangt in een chemisch gevulde bak en dus geen waterleidingen of riolering nodig heeft, dit maakt het toilet makkelijk vervoerbaar.

Deze toiletten bestaan uit 2 delen: de toilet en de cassette tank.
Het toilet is het stuk wat je meestal ziet wanneer je gebruikt maakt van het toilet, de cassette tank wordt meestal op een plek gezet waar die niet te zien is.

Een Chemisch Toilet wordt meestal gebruikt door mensen die kamperen, deze is makkelijk te gebruiken maar kost veel geld door de chemicaliën en de loosplaatsen.

Deze toiletten moeten ook vaak geloosd worden (om de 2/4 dagen) en velen vinden dit een rotklus door de spetterende tank.

Conclusie

Als we deze 3 opties vergelijken met elkaar dan is een composttoilet de beste optie voor comfort, gemak en flexibiliteit. Ook is het een pluspunt omdat het heel erg veel geld bespaard en zeer goed is voor het milieu.